• Okładka publikacji

    Dieta dla biznesmena

    Michel Montignac

    Jest to poradnik w którym znajdziesz odpowiedzi na następujace pytania: jak schudnąć i pozostać szczupłym - bez wyrzeczeń jak nie przytyć jadając w restauracjach jak dzieki jedzeniu osiągnąć szczyt sprawności fizycznej i psychicznej. (dalej)

  • Okładka publikacji

    50 przystawek o niskim indeksie glikemicznym

    Michel Montignac

    Michel Montignac twórca nowej filozofii żywienia, od ponad 20 lat dowodzi, że wybór produktów, jakie spożywamy, jest decydujący dla naszego zdrowia. Niewielka zmiana obyczajów żywieniowych pomoże nie tylko pozbyć się nadmiaru kilogramów ale również zapobiega chorobom metabolicznym: cukrzycy typu 2 oraz schorzeniom serca i układu krążenia. 50 przystawek o niskim indeksie glikemicznym to jedna z czterech książek serii Przepisy Montignaca,...(dalej)

  • Okładka publikacji

    50 dań mięsnych o niskim indeksie glikemicznym

    Michel Montignac

    To już 25 lat, odkąd Michel Montignac jako pierwszy na świecie zaproponował użycie koncepcji indeksu glikemicznego w odchudzaniu. Jego idea znana pod nazwą Metoda Montignac jest nadal nadzwyczaj aktualna, a zalecenia w niej zawarte zostały potwierdzone naukowo w tysiącach publikacji medycznych. Szczególnie zalecana jest przez diabetologów jako zapobieganie i leczenie cukrzycy typu 2 oraz kardiologów u osób o podwyższonym ryzyku arteriosklerozy. Michel Montignac...(dalej)

  • Okładka publikacji

    Dieta doktora Franka

    Frankvan Berkum

    Dieta dr. Franka oparta jest na badaniach przeprowadzonych przez mój  zespół badawczy i na ponad ćwierćwieczu mojego doświadczenia w leczeniu  pacjentów  obciążonych otyłością. Co wyróżnia tę dietę? Co sprawia, że  jest  skuteczna? Otóż dieta ta daje uczucie sytości. Oznacza to, że  łatwiej ją przez to stosować, gdyż rzadziej odczuwasz głód. A to co  czyni te dietę smaczną – to wiele łakoci, które wolno...(dalej)

  • Okładka publikacji

    Montignac nad Wisłą

    Ria Tummers

    Metoda Montignac nie jest dietą to swoista filozofia, której celem jest obok aspektów zdrowotnych minimum zakazów a maksimum rozkoszy  kulinarnych. Jej dewizą jest jedzenie do syta i nie opuszczanie  posiłków. Nawet wypicie lampki wina jest dozwolone. Ale... są produkty,  których należy unikać. Szczęśliwie jest ich niewiele, więc łatwo je zapamiętać. Książka ta została napisana specjalnie dla polskiego Czytelnika i uwzględnia polskie zwyczaje...(dalej)

Chcesz otrzymywać informacje o nowościach ? Podaj swój email

 
N e w s l e t t e r

Zapisz się na nasz newsletter a otrzymasz najświeższe informacje dotyczące promocji w księgarni.